Google Foton: hur man sparar foton som markerades på Facebook

Du kan spara taggade Facebook-bilder automatiskt till Google Photos via IFTTT. Applikationen, som automatiserar en rad åtgärder på smarttelefonen, kan ställa in det system eller appar som är installerade på mobiltelefonen för att utföra vissa kommandon som bestämts av användaren. Således kan Google Foton spara en bild av det sociala nätverket när användaren är markerad på den. Kolla in steg-för-steg hur du sparar taggade Facebook-bilder från IFTTT på din Android-telefon eller iPhone (iOS).

Lär dig hur du sparar taggade Facebook-foton till Google Foton med IFTTT

Facebook: Hur förhindrar en ansluten app att ha tillgång till dina data

Steg 1. Öppna IFTTT-applikationen. Om det är första gången, logga bara in med ditt Facebook- eller Google-konto och acceptera användarvillkoren genom att klicka på "Fortsätt".

Om du öppnar IFTTT för första gången, registrera dig

Steg 2. Med appens startsida öppna väljer du den sista ikonen från den nedre fältet. På nästa skärm, "Mina applets", klickar du på "+" -symbolen, längst upp till höger.

Steg 3. Klicka på "This" för att välja vad som utlöser den åtgärd du vill ha. Tryck sedan på sökfältet.

Klicka på IFTTT-sökfältet

Steg 4. Ange "Facebook" för att hitta det sociala nätverket. Bläddra till nästa sida tills du ser objektet "Du är taggad i ett foto" och välj alternativet.

Klicka på Facebook-ikonen som visas i IFTTT

Steg 5. För att välja vad åtgärden kommer att bli, klicka på "Det". Återigen, använd sökfältet och sök efter "Google Foton".

Steg 6. Tillåt appen att ansluta till Google Foton genom att klicka på "Anslut" och välj sedan "Ladda upp bilder till album".

Anslut IFTTT till Google Foton

Steg 7. Om du inte har loggat in på IFTTT med ditt Google-konto, är det dags att ange dina uppgifter. Välj först kontot för att länka till eller lägga till en ny och klicka sedan på Tillåt.

Tillåt IFTTT att logga in på ditt Google-konto

Steg 8. På nästa sida kan du välja vilket album programmet ska spara bilderna till genom att klicka på den markerade pilen. När valet är klart, tryck på "checka" -ikonen.

Klicka på IFTTT-kontrollikonen

Den nya appleten har skapats, och från och med nu sparas alla konton du bokmärke på Facebook sparas på ditt Google-bildtjänstkonto.

Facebook: Hur återställer du raderade meddelanden? Upptäck i forumet.